oloa

Blog

Na e fa'alogo e uiga i mea'ai laulau e mafai ona fa'aumatia ma fa'apala?

Na e fa'alogo e uiga i mea'ai laulau e mafai ona fa'aumatia ma fa'apala?O a o latou tulaga lelei?Se'i tatou a'oa'o e uiga i meafaitino o le pulu suka!

O mea'ai laulau fa'aaoga e masani lava ona iai io tatou olaga.Ona o le lelei o le tau maualalo ma le faigofie, o le masani o le "faʻaaogaina o palasitisi" o loʻo i ai pea e oʻo lava i aso nei faʻasaina ma faʻasaina.Ae o le taimi nei i le faʻaleleia atili o le faʻalauiloaina o le siosiomaga ma le faʻalauiloaina o le ola maualalo-carbon, o meaʻai faʻaleagaina o loʻo faasolosolo malie ona nofoia se tulaga i totonu o le maketi, ma o se tasi o meaʻai ipu suka.

talafou01 (1)

O le pulu suka o se ituaiga o pepa pepa.O le mea e maua mai ai o le pepa suka ua uma ona oomi mai le suka.O se ipu laulau e faia e ala i laasaga o le pulupulu, faʻamavaeina, pulupulu, pulupulu, faʻapipiʻiina, teuteu, faʻamaʻi, ma oloa maeʻa.O le alava o le suka o se alava feololo ma umi ma le lelei o le malosi feololo ma feololo, ma o le taimi nei o se mea mataʻutia talafeagai mo le gaosia o oloa.

O meatotino o alava bagasse e mafai ona faʻapipiʻiina faʻatasi e fausia ai se fausaga fesoʻotaʻiga fufusi, lea e mafai ona faʻaaogaina e fai ai pusa o le aoauli mo tagata.O lenei ituaiga fou o mea'ai laulau lanu meamata e fai si ma'a'a lelei ma e mafai ona fa'amalieina mana'oga o le afifiina e ave i fafo ma le teuina o mea'ai a le aiga.O mea e saogalemu, e mafai ona faʻaleagaina faʻalenatura, ma e mafai ona pala i mea faʻalenatura i le siosiomaga masani.

O nei mea fa'alenatura e masani lava o le carbon dioxide ma le vai.Afai o mea'ai e masani ona tatou 'ai e fa'apala i lea ituaiga pusa meaai, e le fa'asaoina ea le taimi mo le fa'avasegaina o lapisi?E le gata i lea, e mafai fo'i ona fa'asa'o sa'o le bagasse i le olaga i aso ta'itasi, fa'agaoioi e ala i le fa'aopoopoina o le microbial decomposing agent, ma tu'u sa'o i ipu fugala'au e toto ai fuga.E mafai ona fa'amama le palapala ma fa'aleleia atili ai le ga'o ma le alkalinity o le palapala.

talafou01 (3)

O le fa'agasologa o le gaosiga o mea'ai ipu suka o lo'o fa'apipi'iina alava laau.O se tasi o ona tulaga lelei o le palasitika maualuga.O le mea lea, o mea'ai laulau e faia i le pulu suka e mafai ona fetaui ma mea'ai laulau e fa'aaogaina i le olaga faaleaiga ma fa'atasiga a aiga ma uo.Ma o le a faʻaaogaina foi i nisi o loʻo umia telefoni feaveaʻi maualuga, pusa pusa meaalofa, mea teuteu ma isi afifi.

O mea'ai ipu suka e le fa'aleaga ma leai ni otaota i le gaosiga.O le suʻesuʻeina o le saogalemu ma le faʻaogaina o le lelei o oloa e oʻo lava i le tulaga masani, ma o se tasi o mea taua o le laulau pulupulu suka e mafai ona faʻavevela i totonu o se ogaumu microwave (120 °) ma e mafai ona taofi Tuʻu 100 ° vai vevela, ioe, mafai. ia tuu foi i totonu o le pusaaisa.

Faatasi ai ma le faʻaauauina o fetuunaiga o faiga faʻavae mo le puipuiga o le siosiomaga, o mea faʻaleagaina ua faasolosolo malie ona tatalaina avanoa fou i le maketi, ma faʻalelei le siosiomaga ma faʻaleagaina laulau meaʻai o le a faasolosolo malie ona suia oloa palasitika i le lumanaʻi.


Taimi meli: Feb-03-2023