oloa

Blog

O le a le 'ele'ele e uiga i le si'osi'omaga e ave i fafo?

Le palapala i luga ole ave'esega gafataulimaina: ole ala a Saina ile fa'atau meamata

I tausaga talu ai nei, o le unaʻia o le lalolagi i le faʻaauau pea ona sosolo i vaega eseese, ma o le alamanuia o meaʻai e leai se faʻalavelave. O se tasi o itu patino ua fa'atumauina mata'ina o le ave fa'atauva'a. I Saina, lea na vaaia ai le tuputupu aʻe o le faʻaleleia o meaʻai, o le aʻafiaga o le siosiomaga o le ave i fafo o se faʻafitauli faigata. O lenei blog e suʻesuʻe i luʻitau ma mea fou o loʻo siomia aigafataulimaina le aveina i fafoi Saina, su'esu'e pe fa'afefea ona taumafai lenei atunu'u pisi ina ia fa'amatagofie lana aganu'u e ave i fafo.

O le Ave-Ofo Boom i Saina

O le maketi o mea'ai a Saina o se tasi o maketi aupito tele i le lalolagi, e fa'aosofia e le faigofie ma le televave o le fa'atūlagaina o lo'o fa'aalia ai le sosaiete Saina fa'aonaponei. O polokalame e pei o Meituan ma Ele.me ua avea ma igoa o aiga, e faafaigofie ai le faitau miliona o tiliva i aso taitasi. Ae ui i lea, o lenei faigofie e sau i se tau o le siosiomaga. O le tele o palasitika fa'aoga tasi, mai koneteina e o'o atu i mea'oti, e tele sona sao i le filogia. A'o fa'atupula'ia le fa'alauiloaina o nei fa'afitauli, e fa'apea fo'i le mana'omia mo ni fofo sili atu ona gafataulimaina.

Le Aafiaga Faalesiosiomaga

Ole tulagavae ole si'osi'omaga ole ave i fafo e tele ona itu. Muamua, o lo'o i ai le fa'afitauli o otaota palasitika. Palasitika fa'aoga tasi, e masani ona fa'aogaina mo le tau maualalo ma le fa'aogagofie, e le mafai ona fa'aleagaina, e mafua ai le tele o le filogia i uta ma sami. Lona lua, o le gaosiga ma le felauaiga o nei mea e maua mai ai kasa kesi, e saofagā i suiga o le tau. I totonu o Saina, o loʻo faʻaauau pea ona atinaʻe atinaʻe tau otaota, o loʻo faʻateleina le faʻafitauli.

O se lipoti a le Greenpeace East Asia o loʻo faʻaalia ai i totonu o taulaga tetele a Saina, o lapisi o loʻo ave i fafo e saofagā i se vaega tele o otaota i le taulaga. O le lipoti e faʻatatau i le 2019 naʻo, o le gaosiga o meaʻai na gaosia na sili atu i le 1.6 miliona tone o otaota afifi, e aofia ai palasitika ma styrofoam, lea e matua faigata ona toe faʻaaogaina.

Fuafuaga ma Faiga Faavae a le Malo

I le iloaina o luitau o le siosiomaga, ua faia ai e le malo o Saina ni laasaga e faaitiitia ai le aafiaga o otaota e ave i fafo. I le 2020, na faʻasalalau ai e Saina le faʻasaina i le atunuʻu atoa i palasitika faʻaoga tasi, e aofia ai ato, straw, ma ipu, ina ia faʻatinoina faʻasolosolo i le tele o tausaga. O lenei faiga fa'avae e fa'atatau i le fa'aitiitia tele o otaota palasitika ma fa'amalosia le fa'aaogaina o isi mea e sili atu ona gafataulimaina.

E le gata i lea, o loʻo faʻalauiloaina e le malo le manatu o se tamaoaiga faʻasalalau, lea e taulaʻi i le faʻaitiitia o otaota ma faʻaogaina le tele o punaoa. O lo'o fa'alauiloa atu faiga fa'avae e lagolago ai le toe fa'aaogāina, fa'avasega o otaota, ma fa'ata'ita'iga o oloa fa'alesiosiomaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le "Taʻiala mo le Faʻamalosia atili o le Faʻaleagaina o le Filogia" na tuʻuina atu e le National Development and Reform Commission (NDRC) ma le Matagaluega o Ecology ma le Siosiomaga (MEE) o loʻo faʻamatala mai ai faʻamoemoega faʻapitoa mo le faʻaitiitia o palasitika faʻaoga tasi i le gaosiga o meaʻai.

Fa'afouga iafifiina gafataulimaina

O le una'i mo le fa'aauau e fa'aosofia ai le fa'afouga i le afifiina. O kamupani Saina o loʻo faʻateleina le suʻesuʻeina ma faʻatino fofo faʻapipiʻi faʻalelei, e aofia ai le MVI ECOPACK. Mea e mafai ona fa'aleagaina ma fa'apalapala, pei ole polylactic acid (PLA) faia mai le masoa sana,pusa suka e ave i fafo mea'aio lo'o fa'aaogaina e sui ai palasitika masani. O nei mea e sili atu ona pala ma e la'ititi la'ititi la'au kaponi.

E le gata i lea, o nisi o amataga o loʻo faʻataʻitaʻi i polokalame toe faʻaaogaina pusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi kamupani e ofoina atu se faiga e teu ai tupe e mafai ai e tagata faʻatau ona toe faʻafoʻi pusa e faʻamama ma toe faʻaaogaina. O lenei faiga, a'o i ai i le taimi nei i lona amataga, e mafai ona faʻaitiitia ai lapisi pe a faʻateleina.

O le isi fa'afouga iloga o le fa'aogaina lea o le afifiina o mea'ai. O lo'o fa'atinoina su'esu'ega i mea e gaosia mai araisa ma limu, e mafai ona 'ai fa'atasi ma mea'ai. E le gata ina fa'aitiitia ai otaota ae fa'aopoopo ai fo'i le aogā o mea'ai i le taumafataga.

pusa meaai e ave i fafo
afifiina gafataulimaina

Amioga Fa'atau ma Fa'alauiloa

E ui ina taua tele faiga fa'avae a le malo ma fa'afouga a kamupani, ae e tutusa lava le taua o le amio a tagata fa'atau i le fa'amalosia o le fa'atauva'a. I Saina, o loʻo faʻateleina le faʻalauiloaina o mataupu tau le siosiomaga i tagata lautele, aemaise lava i tupulaga laiti. O le faitau aofa'i o tagata e sili atu ona naunau e lagolago pisinisi o loʻo faʻaalia se tautinoga i le faʻaauau.

O fa'asalalauga fa'aa'oa'oga ma feso'ota'iga fa'aagafesootai sa fesoasoani tele i le suia o uiga fa'atau. E masani ona fa'alauiloa e le au fa'amalosi ma tagata ta'uta'ua faiga fa'aauau, fa'amalosia o latou so'o e filifili mo filifiliga lanu meamata. E le gata i lea, ua amata ona faʻaalia e faʻaoga ma faʻasalalauga foliga e mafai ai e tagata faʻatau ona filifiliafifiina fa'aleleifilifiliga pe a oka le ave i fafo.

Mo se fa'ata'ita'iga, o nisi polokalame fa'atau mea'ai ua tu'uina atu nei se filifiliga mo tagata fa'atau e fa'ate'aina mea'ai e fa'aaoga. O lenei suiga faigofie ua mafua ai le faʻaitiitia tele o otaota palasitika. E le gata i lea, o nisi faʻasalalauga e ofoina atu faʻamalosi, e pei o faʻaitiitiga poʻo le faʻamaoni, mo tagata faʻatau e filifili filifiliga gafataulimaina.

Lu'i ma Fa'atonuga i le Lumana'i

E ui i le alualu i luma, e tele luitau o loo tumau pea. O le tau o le afifiina gafataulimaina e masani ona maualuga atu nai lo mea masani, e fai ma pa puipui mo le faʻalauteleina o le vaetamaina, aemaise lava i pisinisi laiti. E le gata i lea, o atinaʻe mo le toe faʻaaogaina ma le puleaina o otaota i Saina o loʻo manaʻomia pea le faʻaleleia atili e taulimaina ai le faʻateleina o manaʻoga mo faiga gafataulimaina.

Ina ia foia nei luitau, e manaʻomia se auala e tele vaega. E aofia ai le fa'aauauina o tupe fa'afaigaluega i su'esu'ega ma le atina'eina o mea taugofie, fesoasoani a le malo mo pisinisi o lo'o fa'aaogaina faiga lanu meamata, ma le fa'amalosia atili o faiga tau otaota.

O faiga fa'apa'aga a le Malo-Tuto'atasi e mafai ona faia se sao taua i lenei suiga. E ala i le galulue fa'atasi, e mafai e pisinisi, lala sooupu a le malo, ma e le o ni polofiti ona atia'e ni ta'iala atoatoa e fa'atatau i itu uma o sapalai ma mana'oga o le fa'atusatusaga. Mo se fa'ata'ita'iga, o fuafuaga e fa'atupe ma lagolago ai pisinisi laiti i le fa'aaogaina o afifi gafataulimaina e mafai ona fa'avavevave ai le suiga.

E le gata i lea, e taua tele a'oa'oga faifaipea ma fa'alauiloa faalauiloa. A'o fa'atupula'ia le mana'omia e tagata fa'atau mo filifiliga gafataulimaina, o le a sili atu ona fa'amanino pisinisi e fa'aaoga faiga fa'alelei. O le fa'aogaina o tagata fa'atau e ala i feso'ota'iga feso'ota'iga ma feso'ota'iga manino e uiga i a'afiaga o le si'osi'omaga o a latou filifiliga e mafai ona fa'atupuina ai se aganu'u fa'aauau.

pusa meaai kraft

Fa'ai'uga

O le ala i le ave-aga gafataulimaina i Saina o se malaga faigata ae taua. A'o fa'aauau pea ona tauivi le atunu'u ma a'afiaga o le si'osi'omaga ona o le fa'ateleina o le maketi o mea'ai, o fa'afouga i le afifiina, o faiga fa'avae lagolago a le malo, ma le suia o amioga a tagata fa'atau o lo'o saunia ai le ala mo se lumana'i lanumeamata. I le taliaina o nei suiga, e mafai ai e Saina ona taʻitaʻia le auala i le faʻaaogaina gafatia, faʻataʻitaʻiga mo le lalolagi atoa.

I le fa'ai'uga, o le palapala i luga o le fa'atauva'a gafataulimaina e fa'aalia ai le fefiloi o lu'itau ma avanoa. E ui o loʻo i ai se auala umi e alu ai, ae o loʻo faʻamoemoeina taumafaiga tuʻufaʻatasia a le malo, pisinisi, ma tagata faʻatau. Faatasi ai ma le faʻaauauina o le faʻafouina ma le faʻamaoni, o le vaʻaiga o se tu ma aga faʻatauvaʻa gafataulimaina i Saina e mafai ona avea ma mea moni, fesoasoani i se paneta sili atu le soifua maloloina mo tupulaga i le lumanaʻi.

 

E mafai ona e fa'afeso'ota'i matou:Fa'afeso'ota'i matou - MVI ECOPACK Co., Ltd.

I-meli:orders@mvi-ecopack.com

Telefoni: +86 0771-3182966


Taimi meli: Me-24-2024