oloa

Blog

E mafai e le atinaʻeina o PET Plastics ona fetaui ma manaʻoga lua o maketi i le lumanaʻi ma le siosiomaga?

PET (Polyethylene Terephthalate) o se mea faʻapipiʻi faʻaaogaina lautele i totonu o fale gaosi oloa. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o le siosiomaga i le lalolagi atoa, o le lumanaʻi maketi o lumanaʻi ma le aʻafiaga o le siosiomaga o PET plastics o loʻo faʻaalia tele.

 

Ole taimi ua tuana'i ole PET Material

I le ogatotonu o le 20th seneturi, o le PET polymer mataʻina, Polyethylene Terephthalate, na muamua faia. Sa sailia e le au su'esu'e se mea e mafai ona fa'aoga mo fa'amoemoega faapisinisi eseese. O lona mama, manino, ma le malosi na avea ai ma filifiliga sili mo faʻaoga lautele. I le taimi muamua, o le PET na faʻaaogaina muamua i le fale gaosi oloa e avea ma mea mataʻutia mo filo faʻapipiʻi (polyester). I le aluga o taimi, o le faʻaaogaina o le PET na faasolosolo malie ona faʻalauteleina i le vaega faʻapipiʻi, aemaise lava ifagu inu ma afifi meaai.

O le oʻo mai o fagu PET i le 1970s na faʻaalia ai lona siʻitia i totonu o le gaosiga o pusa.PET fagu maPET ipu inu, ma lo latou mama, malosi maualuga, ma le manino lelei, vave suia fagu tioata ma apa uʻamea, avea ma mea e sili ona fiafia i ai mo le afifiina o meainu. Faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le alualu i luma i tekinolosi gaosiga, o le tau o mea PET na faasolosolo malie ona faʻaititia, faʻateleina lona faʻaogaina lautele i le maketi o le lalolagi.

Ipu PET

Le tulaʻi mai ma faʻamanuiaga ole PET

O le televave o le faʻaogaina o mea PET e mafua ona o le tele o mea lelei. Muamua, o le PET o loʻo i ai mea faʻapitoa faʻapitoa, e pei o le malosi maualuga, teteʻe o le ofuina, ma le faʻamaʻiina o vailaʻau faʻamaʻi, faʻaleleia lelei i le afifiina ma fale gaosi oloa. Lona lua, o mea PET e lelei le manino ma le luster, e maua ai se faʻaaliga sili ona lelei i faʻaoga e pei o fagu inu ma meaʻai.

E le gata i lea, o le toe faʻaaogaina o mea PET o se mea taua tele. PET plastics e mafai ona toe fa'aaogaina ma toe fa'aaogaina e ala i auala fa'aletino po'o vaila'au e gaosia ai mea PET (rPET) toe fa'aaogaina. rPET meafaitino e le gata e mafai ona faʻaaogaina e gaosia ai fagu PET fou ae faʻaaogaina foi i ie, fausiaina, ma isi fanua, e faʻaitiitia ai le aafiaga o le siosiomaga o otaota palasitika.

 

Aafiaga Faalesiosiomaga

E ui lava i le tele o mea lelei o mea PET, e le mafai ona le amanaiaina a latou aʻafiaga o le siosiomaga. Ole fa'agasologa ole gaosiga ole palasitika PET e fa'aaogaina ai le tele o punaoa suau'u ma fa'atupuina ai nisi kasa kasa. E le gata i lea, o le faʻaleagaina o palasitika PET i le siosiomaga faʻanatura e matua telegese lava, e masani ona manaʻomia le fiaselau tausaga, ma avea ai ma puna tele o le filogia.

Ae ui i lea, pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o palasitika, o le toe faʻaaogaina o le PET e maua ai se tulaga lelei i le puipuiga o le siosiomaga. Fa'amauina fa'amaumauga e tusa ma le 26% o palasitika PET o lo'o toe fa'aaogaina i le lalolagi atoa, o se vaega e sili atu le maualuga nai lo isi mea palasitika. E ala i le faʻateleina o le toe faʻaaogaina o palasitika PET, o latou aʻafiaga leaga i le siosiomaga e mafai ona faʻaitiitia lelei.

afifiina meainu

Aafiaga Faalesiosiomaga

E ui lava i le tele o mea lelei o mea PET, e le mafai ona le amanaiaina a latou aʻafiaga o le siosiomaga. Ole fa'agasologa ole gaosiga ole palasitika PET e fa'aaogaina ai le tele o punaoa suau'u ma fa'atupuina ai nisi kasa kasa. E le gata i lea, o le faʻaleagaina o palasitika PET i le siosiomaga faʻanatura e matua telegese lava, e masani ona manaʻomia le fiaselau tausaga, ma avea ai ma puna tele o le filogia.

Ae ui i lea, pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o palasitika, o le toe faʻaaogaina o le PET e maua ai se tulaga lelei i le puipuiga o le siosiomaga. Fa'amauina fa'amaumauga e tusa ma le 26% o palasitika PET o lo'o toe fa'aaogaina i le lalolagi atoa, o se vaega e sili atu le maualuga nai lo isi mea palasitika. E ala i le faʻateleina o le toe faʻaaogaina o palasitika PET, o latou aʻafiaga leaga i le siosiomaga e mafai ona faʻaitiitia lelei.

 

Le Aafiaga o le Siosiomaga o Ipu Fa'aaogaina PET

I le avea ai o se mea e masani ona afifiina meaai ma meainu, le aafiaga o le siosiomaga oPET ipu lafoaio se popolega taua foi. E ui lava o ipu ipu inu PET ma ipu lauti fualaau suamalie PET e iai tulaga lelei e pei o le mama, manino, ma le matagofie, o lo latou faʻaoga lautele ma le le tatau ona lafoai e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli ogaoga o le siosiomaga.

O le faʻaleagaina o ipu PET faʻaaogaina i le siosiomaga masani e matua tuai lava. Afai e le toe fa'aaogaina, e mafai ona fa'aleagaina mo se taimi umi i fa'anatura. E le gata i lea, o ipu lafoa'i PET e ono tula'i mai ni a'afiaga fa'alesoifua maloloina a'o fa'aoga, e pei o le tu'uina atu o mea fa'aleaga i lalo ole tulaga vevela. O le mea lea, o le faʻalauiloaina o le toe faʻaaogaina ma le toe faʻaaogaina o ipu faʻaaogaina PET e faʻaitiitia ai lo latou aʻafiaga o le siosiomaga o se mataupu faʻanatinati e manaʻomia ona faʻatalanoa.

Bio-PET

Isi Fa'aoga ole PET Plastics

E ese mai i fagu inu ma meaʻai afifi, PET plastics e faʻaaogaina lautele i isi fanua. I totonu o fale gaosi oloa, PET, o le mea autu autu mo filo polyester, e faʻaaogaina tele i le gaosia o lavalava ma fale ie. I le vaega o alamanuia, PET plastics, ona o latou tulaga lelei faaletino, o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o mea eletise ma vaega taʻavale.

E le gata i lea, o mea a le PET o loʻo i ai ni faʻaoga faʻapitoa i falemaʻi ma faufale. Mo se faʻataʻitaʻiga, PET e mafai ona faʻaogaina e gaosia ai masini faʻafomaʻi ma vailaʻau faʻamaʻi ona o lona lelei biocompatibility ma le saogalemu. I totonu o fale faufale, e mafai ona faʻaogaina mea PET e gaosia ai mea faʻapipiʻi ma mea teuteu, e iloa mo lo latou umi ma le faʻafeiloaʻi o le siosiomaga.

 

Fesili Fai soo e uiga iIpu PET

1. Pe saogalemu ipu PET?

O ipu PET e saogalemu i lalo o tulaga masani o le faʻaaogaina ma tausisia tulaga talafeagai mo mea e faʻafesoʻotaʻi ai meaʻai. Ae ui i lea, e mafai ona latou faʻasaʻolotoina le tele o mea leaga i lalo o tulaga maualuga-vevela, o lea e fautuaina ai e aloese mai le faʻaaogaina o ipu PET i siosiomaga maualuga-vevela.

2. E mafai ona toe fa'aaogaina ipu PET?

O ipu PET e mafai ona toe faʻaaogaina ma e mafai ona faʻaogaina i mea PET toe faʻaaogaina e ala i metotia faʻaletino poʻo vailaʻau. Ae ui i lea, o le fua faatatau toe fa'aaogaina e fa'atapula'a i le atoatoa o le faiga toe fa'aaogaina ma le fa'alauiloaina o tagata fa'atau.

3. O le a le aafiaga o le siosiomaga o ipu PET?

Ole fua ole fa'aleagaina ole ipu PET ile si'osi'omaga fa'anatura e telegese, e ono mafua ai ni a'afiaga umi ile fa'anatura. O le fa'ateleina o le fua fa'atatau o le toe fa'aaogaina ma le fa'alauiloaina o le fa'aogaina o mea PET toe fa'aaogaina o ni auala lelei ia e fa'aitiitia ai a'afiaga o le si'osi'omaga.

PET Ipu Fa'aaogā

Le Lumanai ole PET Material

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o le siosiomaga faʻavaomalo ma faʻaauauina faʻatekonolosi, o mea a le PET o le a feagai ma avanoa fou atinaʻe ma luitau i le lumanaʻi. I le tasi itu, faʻatasi ai ma le faʻaauauina o le matua o le toe faʻaaogaina o tekonolosi, o le toe faʻaaogaina o meafaitino PET e faʻamoemoe e faʻaleleia atili, ma faʻaitiitia ai a latou aʻafiaga leaga o le siosiomaga. I le isi itu, o le suʻesuʻeina ma le faʻaogaina o mea faʻavae PET (Bio-PET) o loʻo faʻalauteleina foi, ma tuʻuina atu ni faʻatonuga fou mo le atinaʻeina gafataulimaina o mea PET.

I le lumana'i,PET ipu inu, PET ipu lauti fualaʻau, ma PET ipu faʻaaogaina o le a sili atu ona gauai atu i le faʻatinoga o le siosiomaga ma le saogalemu o le soifua maloloina, faʻalauteleina le atinaʻe gafataulimaina. I lalo o le atinaʻe lanu meamata o le lalolagi, o le lumanaʻi o mea PET e tumu i le faʻamoemoe ma avanoa. E ala i le faʻaauauina o faʻafouga ma taumafaiga, PET plastics e faʻamoemoe e maua se paleni i le va o le faʻafeiloaʻi o manaʻoga maketi i le lumanaʻi ma le puipuiga o le siosiomaga, avea ma faʻataʻitaʻiga mo le afifi lanu meamata.

O le atinaʻeina o PET plastics e tatau ona taulaʻi e le gata i manaʻoga maketi ae faʻapea foʻi i aʻafiaga o le siosiomaga. E ala i le faʻateleina o le toe faʻaleleia o le fua, faʻalauteleina le faʻaogaina o mea PET toe faʻaaogaina, ma le faʻalauteleina o suʻesuʻega ma le atinaʻeina o PET faʻavae meaola, PET plastics e tatau ona maua se paleni fou i le va o manaʻoga maketi i le lumanaʻi ma le puipuiga o le siosiomaga, faʻafeiloaʻi manaʻoga lua.

 

MVIECOPACKe mafai ona tu'uina atu ia te oe so'o se aga masaniafifiina o meaai masoamaafifiina pusa meaai sukapo'o so'o se ipu pepa toe fa'aaogaina e te mana'o ai. Faatasi ai ma le 12 tausaga o le auina atu i fafo, MVIECOPACK ua auina atu i fafo i le silia ma le 100 atunuu. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i matou i soʻo se taimi mo faʻasalalauga ma faʻatonuga faʻatau. O le a matou tali atu i totonu ole 24 itula.


Taimi meli: Iul-19-2024